Redningsveste i Odense Roklub

Oppustelige redningsveste i Odense Roklub:

I klubben har vi efter branden, der ødelagde alle vores veste, nu 2 typer oppustelige redningsveste. De røde veste har en bæreevne på 150 N., hvilket i praksis betyder at vestene kan bruges af alle, der vejer mere end 40 kg. Klubben råder alle medlemmer til at ro med vest ved langture samt ved vinterroning (Her er det et krav!).

Baltic 150

Den røde vest af mærket Baltic er IKKE automatisk, men udløses ved at trække i den gule knap nederst i højre side. Sørg for at vesten sidder godt til kroppen, men du skal selvfølgelig have bevægelsesfrihed til roningen. Husk også skridtstroppen, som sikrer, at vesten sidder korrekt hvis du ryger i vandet.Vesten er let at tage på, men kan pga. længden af stykkerne foran komme i karambolage med årerne (speciel i en sculler). Hvis der er noget du er i tvivl om i forhold til vesten, så spørg din træner.

New Wave kapronings-svømmeveste. New wave svømmevestene, er personlige, og er tilbudt kaproere i træningscentrene. Denne type veste er automatiske. Endvidere har disse vest kun en opdrift på 50 N.Vesten er indbygget i ”jakken”, og er derfor ikke i vejen ved scullerroning.Vestene er ikke egentlige redningsveste, idet de ikke vender roeren, hvis roeren er bevidstløs, men sikrer hjælp til opdrift, hvis uheldet er ude.