Universitetsroning Odense

Universitetsroning Odense - Copenhagen Harbour Race 2017

 

Universitetsroning Odense

Bliv en del af et stærkt fællesskab og kom i god form.

Hvis du vil prøve at ro med andre studerende, så er universitetsroning noget for dig.

 

Hvad og hvor foregår det

Universitetsroning har tilknyttet en træner, som er vant til at instruere nybegyndere og erfarne, der vil forbedre sin teknik. 

Den daglige træning forgår i Odense Roklub ved Odense Havn, hvor der er ergometer til vintertræning og både til træning på vand mellem 1. april og 1. november.

Om vinteren træner vi indendørs, hvor der er fokus på teknik og styrketræning. Om sommeren træner vi på vandet i både med enten 2, 4 eller 8 i båden.

Hvem kan ro

Roning er en sport for alle. Erfaring er ikke nødvendigt for at starte. Mange af os er nye roere. Vi har plads til både erfarne roere og dem, der aldrig har prøvet at sidde i en båd eller ergometer før.

 

Hvornår træner vi

Vi træner fra mandag til fredag, enten kl. 06.00 eller 18.30. Der er mulighed for at deltage i konkurrencer, ro motionsroning og styrketræning. Der er stor fokus på det sociale, og vi har et godt fællesskab, også udenfor træningen.

 

Hvad koster det

Kontingent for Universitetsroning er det samme som for Odense Roklubs øvrige aktive medlemmer.

 

Hvordan kommer du i gang

Mød op. Du behøver ikke at købe særligt udstyr for at komme i gang. Vi har både og ergometer, så du skal blot møde op i sportstøj.

 

Vision for Universitsroning

Visionerne for Universitetsroning Odense er at skabe rammerne for at studerende kan mødes og have en social og aktiv livsstil ved siden af studiet.  Derudover er målet at genetablere den gamle tradition, hvor danske og udenlandske studerende mødes og konkurrerer.

 

Historie

Moderne roning og herunder Universitesroning er en af de ældste og mest traditionsbundne sportsgrene i verden. Universitetsroning udspringer af universiteternes lyst til at dyste imod hinanden. Det mest kendte ”boat race” er løbet på Themsen mellem universiteterne fra Oxford og Cambridge. I Danmark var der i 1950-1987 årlige regattaer imellem universiteterne. I 2013 greb Aalborg Roklub åren for igen at vække universitesroning til live efter årtiers dvale. Fra 2015 har der været universitetsroning i Odense. Det har givet mange tætte opgør mellem Universitetsroning Odense og Aalborg. 

 

 Kontakt information

Har du spørgsmål, så skriv til Studenterroning Odenses Facebook gruppe og vi vil svare hurtigst muligt. https://www.facebook.com/universitetsroningodense/

 

Instagram: Studenterroningodense

Har du lyst til at være med? 

Så kontakt os...