Rokursus - for begyndere

Kom sikkert og godt i gang med motionsroning

Odense Roklubs  afholder begynderkursus for nye motions og tur roere. Kurset lærer dig de grundlæggende færdigheder, rotaget, håndtering af både og alt det andet, du har brug for at vide før du kan ro selvstændigt.
Undervejs får du kendskab til de forskellige bådtyper og møder mange andre roere - nybegyndere såvel som øvede. 

 

Roning er for alle og det kræver hverken kendskab til båden eller sporten generelt at kunne begynde. Du lærer det hele på kurset. 
Den eneste forudsætning for at kunne deltage i rokurset er, at du skal kunne svømme 300 m. uden pause. 

 

Vi holder kursusopstart to gange årligt. Vi byder nye roere velkommen i starten af maj og slutningen af August. Er du interesseret så tøv ikke med at kontakte os, så du kan blive skrevet op til kursuset.

Vi glæder os til at se dig! 

Kurser i 2025

Forårshold:

8 dage
1. weekend: 3-4 maj
Tirsdag og torsdag aften i uge 19 og 20
2. weekend: 17-18 maj

Sensommerhold:

6 dage
1. weekend: 23-24 august
Tirsdag og torsdag aften i uge 35
2. weekend: 30-31 august

 

Sådan forløber kurset

Instruktionen vil ligge over 2 weekender, samt tirsdage og torsdage sideløbende med vores rovagt (Rovagten, som ligger tirsdag og torsdag kl. 18, møder frigivne roere blot op og så fordeles både og mandskab efter evner og ønsker til roturen).

Således vil man hurtigt komme ind i klubben og møde de andre frigivne roere og ikke kun instruktørerne. Den første gang vil der være rundvisning i klubben, instruktion i rotaget, gennemgang af hvordan bådene håndteres. Der stiles efter, at man kommer på vandet allerede første gang, man er i klubben, til en lille rotur. De første gange, man er i båden, vil det være sammen med en instruktør.

Man vil efter kursuset blive frigivet, når man kan færdes sikkert i en båd og er blevet godt bekendt med rotaget. For at vi som klub er sikker på, at man har opnået alle færdigheder, findes der en tjekliste, som løbende vil blive udfyldt af instruktørerne.

Efter introduktionen vil man fortsætte med at kunne ro i rovagten, men man er også frigivet til at kunne ro med andre frigivne roere og styrmænd på andre tidspunkter og ville kunne komme med på længere ture.

Grundkurset starter i "begynder" både som er stabile og nemme at ro. Senere vil der være mulighed for at prøve andre og lidt mere teknisk krævende bådtyper.

Tjekliste - Dette skal du huske at medbringe:

 

  • Underskrevet svømmebevis
  • Underskrevet blanket med deltageroplysninger
  • Træningstøj tilpasset vejret - forholdsvis tætsiddende, gerne flere lag, så du kan justere temperatur undervejs
  • Gamle kondisko - helst ikke løbesko
  • Solbriller, kasket, solcreme og lign.
  • Regnjakke
  • Vandflaske

Det praktiske

Hvis du gerne vil snuse lidt til hvad roning er,  kan der aftales en prøvetur på vandet inden kursustilmeldelse. Inden kursus start afholdes der et infomationsmøde hvor du hører om hvad du går ind til som kommende roer.

For at deltage i kurset skal man kunne fremvise et gyldigt svømmebevis på 300m svømning.
Hvis man ønsker at lære at ro, kan man tage kontakt til rochef for motion og tur Cecilie Foss på mtu@odense-roklub.dk

Svømmebevis

For at deltage i kurset skal du kunne svømme 300 m uden pause. 
Det er nemt at få et svømmebevis - du skal blot printe denne blanket og medbringe den i svømmehallen, hvor du beder en livredder om at hjælpe dig. 

Kaninhåndbog

Kaninhåndbogen er en fin lille håndbog, som fortæller om det basale omkring roning, bådende og rotaget.