§1 |
Navn: Klubbens navn er Odense Roklub. Klubben er stiftet den 29. marts 1904, og den har hjemsted i Odense kommune.
|
§2 |
Formål: Klubbens formål er at fremme og dyrke rosport i alle dens aspekter, og endvidere at danne ramme om aktivt fritidssamvær for medlemmerne.
|
§3 |
Tilhørsforhold: Odense Roklub er medlem af Dansk Forening for Rosport (DFfR) under Danmarks Idrætsforbund (DIF), og er derfor underlagt DFfR's og DIF's love & vedtægter. Lokalt er klubben tilsluttet Samvirkende Idrætsklubber i Odense (SIKO).
|
§4 |
Medlemmer: Indmeldelse og udmeldelse skal ske skriftligt, og medlemskabet træder i kraft når indmeldelsesgebyr er betalt. Ind- og udmeldelse af unge under 15 år kræver forældre/værges skriftlige tilladelse. Aktive medlemmer skal, jf. Odense Roklubs ro reglement, kunne svømme. Ethvert medlem har adgang til klubbens faciliteter. Kun aktive har ret til at benytte både og øvrige motionsfaciliteter. Medlemmer, der er i kontingentrestance, må ikke benytte klubbens faciliteter. Medlemmer hæfter ikke for klubbens gæld.
|
§5 |
Æresmedlemmer: Æresmedlemmer udnævnes, efter indstilling af en enig bestyrelse, af generalforsamlingen. Æresmedlemmer er kontingentfrie, aktive medlemmer.
|
§6 |
Kontingent: Indmeldelse er bindende for 1 år. Kontingent for aktive betales kvartalsvis forud (jan, april, juli og oktober). Forfaldsdato er den 10. hhv. jan, april, juli og okt. Kontingent for passive betales forud i februar eller ved indmeldelsen. Kontingensatserne reguleres årligt (januar) efter det af Danmarks Statistik opgjorte forbrugerprisindeks (oktober) og oprundet til hele kr., deleligt med 4. Aktive medlemmer, der melder sig ud eller overflyttes til passivt medlemskab, kan ikke den følgende ro sæson genoptages som aktive, uden at betale kontingent for aktivt medlemsskab for den mellemliggende periode, dog højest for 6 måneder.
|
§7 |
Bestyrelsen: Bestyrelsen er ansvarlig for og beslutningsdygtig i alle forhold, som ikke specifikt er nævnt i vedtægterne. Bestyrelsen består af 8 medlemmer, som vælges for 2 år ad gangen. Formand og kasserer vælges særskilt. Bestyrelsen udarbejder en forretningsorden for sit arbejde. Bestyrelsesmøder afholdes så ofte, formanden eller 3 bestyrelsesmedlemmer, finder behov herfor, og de indkaldes med 8 dages varsel. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 5 medlemmer er til stede. Ved stemmelighed er formandens stemme afgørende. Reglementer udfærdiges af bestyrelsen. Bestyrelsen er ansvarlig for at der følgende føres:
|
§8 |
Generalforsamling: Generalforsamlingen er klubbens øverste myndighed. Generalforsamlingen ledes af en dirigent, som ikke må være medlem af bestyrelsen. Indkaldelsen skal, med mindst 14 dages varsel, ske på klubbens hjemmeside, på klubbens opslagstavle, samt pr. mail til de i medlemskartoteket registrerede mailadresser. Forslag til det kommende års kontingentsatser skal annonceres med mindst 14 dages varsel. Indkomne forslag skal være bestyrelsen i hænde senest 10 dage før generalforsamlingens afholdelse. Indkomne forslag, regnskab og budget skal være fremlagt i klubben og på klubbens hjemmeside mindst 6 dage før generalforsamlingens afholdelse. Generalforsamlingen er beslutningsdygtig uanset hvor mange, der er fremmødt. Beslutninger træffes ved simpelt flertal. Kun aktive medlemmer, der har betalt forfaldent kontingent, har stemmeret. Der kan ikke stemmes med fuldmagt. Vedtægtsændringer kan besluttes, såfremt mindst halvdelen af de stemmeberettigede medlemmer er til stede, og mindst 2/3 af disse stemmer for. Hvis færre end halvdelen af de stemmeberettigede medlemmer er til stede, kan 2/3 af de fremmødte beslutte, hvilke af de fremsatte forslag til vedtægtsændringer, der skal genfremsættes på den næst følgende generalforsamling, og her kan forslaget vedtages af et flertal på 2/3 af de fremmødte, stemmeberettigede medlemmer. Datoen for en eventuel ekstraordinær generalforsamling besluttes af generalforsamlingen. Ønskes den ekstraordinære generalforsamling afholdt samme dag som den ordinære generalforsamling, skal muligheden være varslet samtidig med indkaldelsen af den ordinære. Dagsorden for ordinær generalforsamling: 1. Valg af dirigent. 2. Godkendelse af bestyrelsens beretning. 3. Uddeling af flidspræmie, kåring af ”Årets roer”, m.v. 4. Godkendelse af revideret regnskab. 5. a: Fremlæggelse af budget 5. b: Godkendelse af kontingent for det kommende kalenderår. 6. Behandling af indkomne forslag. 7. Valg af: a. Formand (i lige år). b. Kasserer (i ulige år). c. 3 bestyrelsesmedlemmer. d. 1 revisor. e. 1 revisorsuppleant. 8 Fremlæggelse af bestyrelsens planer for kommende år. 9 Eventuelt."
Ekstraordinær generalforsamling skal afholdes, når bestyrelsen finder det nødvendigt, eller når mindst ¼ af de stemmeberettigede medlemmer skriftligt begærer det med motiveret dagsordensforslag. Den ekstraordinære generalforsamling skal afholdes mindst 15 og højest 30 dage efter, at begæring herom er fremsat.
|
§9 |
Økonomi: Klubbens regnskabsår er kalenderåret. Kassereren er ansvarlig for, at regnskabet føres og aflægges i overensstemmelse med god regnskabskik. Årsregnskabet skal afleveres til revision senest den 20. februar. I økonomisk henseende tegnes klubben af kasserer/formand, samt jfr. de rammer, der fremgår af bestyrelsens forretningsorden/mødeprotokol. Regnskabet revideres af 2 revisorer, der vælges på skift for 2 år ad gangen. Revisorerne vælger selv revisionsmetode, der kan omfatte uanmeldt kasseeftersyn. Efter hver revision redegør revisorerne i revisionsprotokollen for det udførte arbejde, og resultatet heraf.
|
§10 |
Sanktioner: Ved mindre alvorlige overtrædelser af klubbens vedtægter, reglementer eller andre bestemmelser, kan bestyrelsen idømme et medlem bøde eller karantæne for en periode. Bestyrelsen kan ekskludere et medlem ved: Ekskluderede medlemmer, bortset fra dem, som er ekskluderet på grund af kontingentrestance, har stemme- og taleret på den først følgende generalforsamling efter eksklusionen.
|
§11 |
Klubbens ejendom: Odense Roklubs ejendomme må ikke udlejes, belånes eller sælges, uden at det forud er vedtaget på en generalforsamling efter bestemmelserne for vedtægtsændringer. Klubbens grund og ejendom i Jørgensø kan kun disponeres til rorelateret anvendelse.
|
§12 |
Ophør: Beslutning om klubbens ophør kræver enstemmig vedtagelse på en generalforsamlig, hvor mindst 2/3 af klubbens stemmeberettigede medlemmer er til stede. Ved ophør skal klubbens eventuelle midler anvendes til børne- og ungdomsarbejde i Odense Kommune, efter generalforsamlingens nærmere bestemmelse.
|